joi, 6 august 2009

Am învăţat


Am învăţat că oricât de mult ai suferi lumea nu se va opri pentru a plânge durerea ta…Am învăţat că dacă cineva nu te iubeşte cum vrei tu, asta nu înseamnă că nu te iubeşte din tot sufletul…Am învăţat că durează ani de zile să câştigi prietenia cuiva şi doar o clipă să o pierzi…Am învăţat că nu întotdeuna este de ajuns să fi iertat de alţii, uneori trebuie să te mai ierţi şi tu… Am învăţat că oricât te-ar place unii sau alţii, în primul rând trebuie să te întrebi dacă ţie îţi place… Am învăţat că adevărul căteodată doare şi de aceea oamenii mint…Am învăţat că pentru a fi iubit trebuie să iubesc, pentru a vrea ceva trebuie să lupt, pentru a visa , să visez…Am învăţat că pot să mă supăr, pot să fiu supărat şi chiar nervos, dar niciodată să nu fiu şi rău….Am învătat că timpul le vindecă pe toate, dar amintirile rămân…Am învăţat că nu contează cum îţi trăieşti viaţa, ci cu cine o trăieşti. Am învăţat să cred, să sper, să-mi doresc, să obţin, să accept, să trăiesc....Am învăţat că nu e important să ştie o lume întreagă că tu ai făcut un bine cuiva, e de ajuns să şti doar tu lucrul acesta şi să nu ceri nimic în schimb ..... Am învăţat să-mi fac planuri şi să le respect, dar niciodată să nu includ alte persoane în ele, pentru că mă vor dezamăgii....Am învăţat cum e să fi înşelat, ignorat, dezamăgit, minţit, cum viaţa nu e întotdeauna corectă dar merită trăită…..Am învăţat să nu mai învăţ !

duminică, 2 august 2009

Trezeşte-te, trezeşte-te


În noaptea trecutã...Este 18:20 dupa-amiza….şi tot este foarte cald afarã…Transportul în comun este cea mai de jos treaptã a acestui amestec…Nu mã judecaţi greşit. Nu sunt un snob.Sunt doar cinstit. Nu sunt genul de om care judecã o carte dupã copertã.. Tipul de pe scaunul din faţa mea cred că tocmai a fãcut pe el, e un miros insuportabil în microbus. Uitându-mã în urmã cu 24 de ore eram acolo cu tot ce vroiam iar acum sunt aici fãrã nimic. I se pare în regulã sã stea în propriul cãcat. Poate cã ştie ceva ce eu nu ştiu. Budiştii spun cã vei ajunge la iluminarea deplinã...când vei realiza cã totul în viaţã este o iluzie. Totul. Dacã ţi-ai însuşit acest punct de vedere statul în propriul rahat este mult mai suportabil. Şi eu sunt ceea ce sunt. Unul din tipii care se uitã la ştirile de la ora 19...se trezeşte, merge la lucru, iese cu prietenii, iubeşte, face sport, merge în vacanţe,
Şi unii din vecinii şi prietenii lui spun: Nu ştiu. Mie mi se pare un tip normal. E ultima persoanã la care m-aş fi gândit sã facã aşa ceva, e prea devreme, e doar un puşti. Cred cã a luat-o razna. Am luat-o razna?
Simplã explicaţie. Oamenii vãd ce îşi doresc sã vadã. Tuturor le place o minciunã frumoasã. Şi mie….Unii îmi spun cã am înnebunit, că sunt prea tânăr şi nu ştiu nimic, nu înţeleg viaţa şi nu am experienţă, şi că o să regret…dar pe mine ceilalţi mã înnebunesc.
Dar ei nu ştiu...cã tot ceea ce sunt eu e o iluzie. Totul.